8 juni 2019

Stikstof kan bom worden onder bouwplannen na uitspraak Raad van State

De stikstofaanpak in Nederland is volgens de Raad van State in strijd met de Europese wet en daarom ongeldig. Dat is een uitspraak met verstrekkende gevolgen voor woningbouwprojecten, veehouderijen, wegenbouw en industrie. Volgens Europese regels moet de neerslag van stikstof in natuurgebieden bestreden worden. De maatregelen die Nederland neemt om de uitstof terug te dringen zijn volgens de Raad van State geen geldige grond om op andere plekken nieuwe ontwikkelingen toe te staan, omdat het effect niet is bewezen.
Woningbouwprojecten in de (wijde) omtrek van natuurgebieden kunnen hinder ondervinden van de uitspraak. Nieuwe projecten kunnen onmogelijk worden en bestaande projecten zijn mogelijk ten onrechte vergund. Dat schrijft o.a. dagblad Trouw.

Ontvang Woonnieuws in uw mailbox!

Inschrijven

* indicates required
Aanhef
Email Format

Powered by MailChimp

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Honk:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Klik hier voor een gratis update van het Woonnieuws in uw mailbox.


Foto:

Woonnieuws.nl selecteert het nieuws over de Nederlandse woningmarkt.
Een gratis service voor (bestaande en toekomstige) relaties van Honk. Honk ontwikkelt wonen.
© 2017 - - Honk