woensdag 25 oktober 2017

Rutte III krijgt weer een ouderwets woonministerie

Vice premier Kajsa Ollongren krijgt de Omgevingswet en de Nationale Omgevingsvisie onder haar hoede binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat blijkt uit de portefeuilleverdeling die in Rutte III is overeengekomen. Beide dossiers zaten in het vorige kabinet nog bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Omdat Binnenlandse Zaken ook het dossier wonen aanstuurt komen de oude beleidsterrein Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting weer samen op één departement.

Daarmee wordt de situatie hersteld die sinds de tweede wereldoorlog bestond maar door het eerste kabinet Rutte in 2010 werd beëindigd. Volkshuisvesting kwam bij Binnenlandse Zaken en Ruimtelijke Ordening werd tot een zaak van de provincies bestempeld. Het verdween daarmee vrijwel op rijksniveau. In het Regeerakkoord was reeds vastgelegd dat het Rijk haar regisserende rol op het gebied van ruimtelijke inrichting weer ging terugpakken.


Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter of Linkedin. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -