woensdag 3 juli 2019

Vereniging van Institutionele woningbeleggers (IVBN) biedt 'Middenhuurakkoord' aan

De vereniging van Institutionele woningbeleggers (IVBN) heeft aan de lokale en landelijke politiek een 'Middenhuurakkoord' aangeboden. De vereniging bepleit om de nieuwbouw van veel meer middenhuur te stimuleren met een 'passende grondprijs, te hoge jaarlijkse huurstijgingen in de midden- en vrije sector te beperken en excessen te bestrijden.
"Er is grote schaarste aan middenhuurwoningen tussen de € 720 en € 950. Dat leidt helaas tot excessen door huisjesmelkers. Die schaarste en die excessen kunnen volgens IVBN alleen worden aangepakt door veel meer nieuwbouw in dit segment. Het gaan reguleren van dit te kleine segment van circa 600.000 huurwoningen, zoals enkele grote gemeenten willen, is géén oplossing en jaagt lange termijn investeerders van deze markt weg. Juist de nieuwbouw van middenhuur moet gestimuleerd worden en dat samen met gemeenten en corporaties." schrijft de vereniging in een persbericht.
Lees meer

Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter of Linkedin. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -