5 juli 2019

Toename middendure huurwoningen is een pyrrusoverwinning

De Rabobank heeft onderzoek gedaan naar de woningvoorraad in de categorie middeldure huur. Dit  middensegment is bijna verdubbeld, maar nog steeds klein. In 2012 telde de Nederlandse woningvoorraad 227.000 huurwoningen in het middensegment. In 2018 waren dit er circa 420.000. In circa 6 jaar tijd is de omvang dus bijna verdubbeld.
Zo’n 37 procent van alle middensegmentwoningen wordt verhuurd door een woningcorporatie. Dit is vergelijkbaar met 2012. Een kleine kwart van alle middensegmentwoningen werd in 2018 verhuurd door een particuliere verhuurder. Nog eens 22 procent werd verhuurd door een institutionele verhuurder.
De groei van het middensegment lijkt een pyrrusoverwinning. Er zijn namelijk weinig nieuwe middensegmentwoningen bijgebouwd. De groei van het middensegment lijkt ten koste te zijn gegaan van de koopsector.
Lees meer

Ontvang Woonnieuws in uw mailbox!

Inschrijven

* indicates required
Aanhef
Email Format

Powered by MailChimp

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Honk:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Klik hier voor een gratis update van het Woonnieuws in uw mailbox.


Foto:

Woonnieuws.nl selecteert het nieuws over de Nederlandse woningmarkt.
Een gratis service voor (bestaande en toekomstige) relaties van Honk. Honk ontwikkelt wonen.
© 2017 - - Honk