23 oktober 2018

Conijn nuanceert de positie van starters op de woningmarkt

Hoogleraar Johan Conijn nuanceert op het FD recente berichtgeving over de sterk verslechterde positie van starters. Hij onderschrijft dit wel, maar wijst er op dat deze het gevolg is van een algehele verkrapping op de koopwoningmarkt, waar doorstromers nog meer last van hebben. De verkrapping wordt volgens hem veroorzaakt door een kanteling in de woningmarkt: doorstromers zetten in toenemende mate hun oude woning pas te koop als ze de nieuwe woning hebben gekocht. In de crisis was het precies andersom waardoor er toen veel aanbod was. Maatregelen om de positie van starters te verbeteren zijn er wel, maar hebben volgens Conijn ook allen een keerzijde: ze belemmeren de marktwerking.
Lees het oorspronkelijke artikel.


Ontvang Woonnieuws in uw mailbox!

Inschrijven

* indicates required
Aanhef
Email Format

Powered by MailChimp

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Honk:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Klik hier voor een gratis update van het Woonnieuws in uw mailbox.


Foto:

Woonnieuws.nl selecteert het nieuws over de Nederlandse woningmarkt.
Een gratis service voor (bestaande en toekomstige) relaties van Honk. Honk ontwikkelt wonen.
© 2017 - - Honk