donderdag 5 juli 2018

Woningbezitter gaat gasloos wonen zelf betalen

In 2021 moet iedereen horen of en wanneer zijn wijk van het gas af gaat en wat de alternatieve bron voor verwarming wordt. Dat staat volgens de NOS in het Klimaatakkoord dat Ed Nijpels binnenkort aan minister Wiebes gaat aanbieden. De onderhandelaars van het akkoord willen dat huizenbezitters hun woningen vervolgens op vrijwillige basis zelf gaan verduurzamen. Wie dat niet uit eigen middelen kan, wordt 'verleid' met een schuld: de maatregelen die nodig zijn kunnen gefinancierd worden in de vorm van een gebouwgebonden hypotheek. Dit is een lening die niet gekoppeld is aan de eigenaar maar aan het huis, zodat deze kan meeverhuizen bij verkoop van het huis. De onderhandelaars willen in eerste instantie de huiseigenaren verleiden, maar na 2030 kan de overheid een verduurzamingsrenovatie ook verplichten.
Het akkoord wordt na de zomer in de Tweede Kamer besproken en kan dan later dit jaar door het kabinet worden bekrachtigd.


Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter of Linkedin. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -