30 mei 2018

De NVM beboet een makelaar die de grootte van een woning overdrijft

De interne toezichthouder binnen makelaarsvereniging NVM heeft uitspraak gedaan in een zaak waarbij een makelaar zich niet aan de Meetinstructie heeft gehouden. Klagers verwijten de makelaar dat hij bij de verkoop van de door hen aangekochte woning de woning niet of niet conform de Meetinstructie ingemeten heeft. Ook drie andere woningen in dezelfde straat zouden niet (goed) zijn ingemeten. De makelaar vermeldde een oppervlakte die ruim 20% te hoog lag. De toezichthouder heeft de makelaar veroordeeld tot een boete van 10.000 euro en tot publicatie van het vonnis. Daarbij wordt de naam van het makelaarskantoor overigens niet genoemd.
Lees het oorspronkelijke artikel.


Ontvang Woonnieuws in uw mailbox!

Inschrijven

* indicates required
Aanhef
Email Format

Powered by MailChimp

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Honk:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Klik hier voor een gratis update van het Woonnieuws in uw mailbox.


Foto:

Woonnieuws.nl selecteert het nieuws over de Nederlandse woningmarkt.
Een gratis service voor (bestaande en toekomstige) relaties van Honk. Honk ontwikkelt wonen.
© 2017 - - Honk