20 oktober 2017

NHG grens gaat omhoog in 2018

De kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat met ingang van volgend jaar weer omhoog. Dat schrijft de website nu.nl. Daardoor komen er meer hypotheken voor de garantie in aanmerking, heeft het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) laten weten. 


NHG is een garantie die een huizenkoper kan aanschaffen als de koopsom van de woning onder de kostengrens ligt. Het fonds staat er naar hypotheeknemers voor in dat de hypotheek bij calamiteiten wordt doorbetaald. De hypotheeknemer rekent daarom een lagere rente. 

Vanaf 1 januari stijgt de zogeheten NHG-grens naar 265.000 euro. Nu ligt de grens nog op 245.000. Voor woningen waarbij geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen, gaat de grens zelfs nog wat verder omhoog. Dan kan volgend jaar maximaal 280.900 euro worden geleend.

Ontvang Woonnieuws in uw mailbox!

Inschrijven

* indicates required
Aanhef
Email Format

Powered by MailChimp

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Honk:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Klik hier voor een gratis update van het Woonnieuws in uw mailbox.


Foto:

Woonnieuws.nl selecteert het nieuws over de Nederlandse woningmarkt.
Een gratis service voor (bestaande en toekomstige) relaties van Honk. Honk ontwikkelt wonen.
© 2017 - - Honk