2 februari 2017

Plasterk krijgt brandbrief gemeenten vanwege precariobelasting

De gemeente Hoorn is een van de 78 gemeenten die een brandbrief aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken steunt. In Nederland heft een deel van de gemeenten precariobelasting op ondergrondse kabels en leidingen van nutsbedrijven. Ook in Westfriesland zijn er sinds kort twee gemeenten die dat doen. Probleem is dat nutsbedrijven wettelijk verplicht zijn om deze belasting evenredig door te berekenen aan alle aansluitingen in hun leveringsgebied. Hierdoor betalen inwoners van de gemeente Hoorn en de andere Westfriese gemeenten die geen precariobelasting op nutsvoorzieningen heffen mee aan hun buurgemeenten. ‘Wij vinden het zeer onwenselijk dat onze inwoners meebetalen aan de belasting van buurgemeenten. Bovendien gaat het hier om een vorm van spookbelasting, omdat het voor inwoners niet zichtbaar is dat zij meebetalen,’ zegt de Hoornse wethouder Financiën Judith de Jong"
Lees verder bij de bron van dit bericht.

Ontvang Woonnieuws in uw mailbox!

Inschrijven

* indicates required
Aanhef
Email Format

Powered by MailChimp

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Honk:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Klik hier voor een gratis update van het Woonnieuws in uw mailbox.


Foto:

Woonnieuws.nl selecteert het nieuws over de Nederlandse woningmarkt.
Een gratis service voor (bestaande en toekomstige) relaties van Honk. Honk ontwikkelt wonen.
© 2017 - - Honk