31 januari 2017

Koopgarant blijkt voor veel kopers toch niet zo veilig

Een huis met Koopgarant leek zo aantrekkelijk. Maar sommige kopers zitten na verkoop met grote restschulden. NRC schrijft over Robert van de Pol en Marieke Oosterveen. Bij de verkoop van een appartement in Apeldoorn bleek in 6 jaar de waarde gedaald van 245.000 euro naar 134.000 euro waard. De eigenaren hebben twijfels over de juistheid van de waardebepaling die ten tijde van de aankoop was opgesteld. Daarom gaan ze nu naar de rechter en ze zijn niet de enige. De recent opgerichte Stichting Koopgarantschade De Goede Woning kent in hoog tempo meer dan honderd leden. De Stichting OpMaat, die licenties voor de Koopgarantregeling aan 170 woningcorporaties heeft verkocht, heeft alle corporaties gevraagd uit te zoeken of er fouten zijn gemaakt.
Lees verder bij de bron van dit bericht.

Ontvang Woonnieuws in uw mailbox!

Inschrijven

* indicates required
Aanhef
Email Format

Powered by MailChimp

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Honk:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Klik hier voor een gratis update van het Woonnieuws in uw mailbox.


Foto:

Woonnieuws.nl selecteert het nieuws over de Nederlandse woningmarkt.
Een gratis service voor (bestaande en toekomstige) relaties van Honk. Honk ontwikkelt wonen.
© 2017 - - Honk