2 juli 2019

Johan Conijn: 'Zinvoller om ongewenste verhuurgedrag aan te pakken'

"Zoals banken een zorgplicht hebben voor hun klanten, zo zou elke verhuurder een zorgplicht moeten hebben ten opzichte van de huurder", zegt emeritus-hoogleraar woningmarkt, Johan Conijn in het Financieele Dagblad.
Maar het probleem is niet dat een belegger de eigenaar is. Het probleem is veel meer het mogelijke ongewenste beleid dat de belegger als verhuurder uitoefent. Deze zorgplicht kan onder meer inhouden dat de huurder recht heeft op goed onderhoud, dat de jaarlijkse huurstijging aan een maximum is gebonden, en dat huurders in het middensegment dezelfde bescherming krijgen bij de Huurcommissie als nu voor sociale huurders al het geval is.
Lees meer

Ontvang Woonnieuws in uw mailbox!

Inschrijven

* indicates required
Aanhef
Email Format

Powered by MailChimp

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Honk:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Klik hier voor een gratis update van het Woonnieuws in uw mailbox.


Foto:

Woonnieuws.nl selecteert het nieuws over de Nederlandse woningmarkt.
Een gratis service voor (bestaande en toekomstige) relaties van Honk. Honk ontwikkelt wonen.
© 2017 - - Honk