zondag 4 september 2016

Volgens Thijs Asselbergs zij architecten de regie kwijt

In een interview op Architectenweb over veranderingen in het architectenvak stelt Thijs Asselbergs dat de Nederlandse architect de laatste decennia zijn verantwoordelijkheid wel heel erg uit handen gegeven. "De Nieuwe Regeling, de DNR, heeft de architect bijvoorbeeld tot een adviseur gemaakt. Als een architect een goed product wil leveren, moet hij een positie kunnen innemen en verantwoordelijk zijn van A tot Z. Dat kan hij nu niet meer; hij is een beetje verantwoordelijk voor A en mag nog een beetje aan C doen en F zien we wel bij oplevering. Dat is rampzalig voor het product dat hij wil maken. De opdrachtgever kan feitelijk bepalen wat die opdrachtnemer – lees de architect, de ‘consultant’ – gaat doen. Dan zit de opdrachtgever in de ziel van wat de architect kan maken."
Lees verder bij de bron van dit bericht.

Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Woonnieuws is een service van Honk. Als projectontwikkelaar volgen we het nieuws over woningbouw en de woningmarkt nauwgezet. Via Woonnieuws delen we de berichten die wij belangrijk vinden. Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter, Linkedin of Facebook. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -