vrijdag 15 juli 2016

De Woningwet maakt van Tholen en Tilburg één woonregio

De nieuwe Woningwet verlangde van gemeenten en woningcorporaties dat zij woonregio's gaan vormen. Voor 1 juli konden zij hier voorstellen voor doen. Doel van de woonregio's is om te er voor te zorgen dat woningcorporaties een focusgebied aanwijzen waarop ze zich gaan concentreren. Binnen dat gebied mogen ze blijven opereren, daarbuiten mogen ze geen nieuwe investeringen doen. Er zijn in totaal 19 verzoeken gekomen tot het vormen van woonregio's. Sommige beslaan een volledige provincie, andere hebben een reisafstand binnen de regio van meer dan een uur (van Tholen tot Tilburg), in Midden- en West-brabant. Het aantal bilaterale relaties tussen corporaties en gemeenten neemt met dit voorstel af van 1.600 naar 1.200. Dat betekent dat het 400 keer voorkomt dat een corporatie bezit heeft buiten haar eigen woonregio.
Lees verder bij de bron van dit bericht.

Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Woonnieuws is een service van Honk. Als projectontwikkelaar volgen we het nieuws over woningbouw en de woningmarkt nauwgezet. Via Woonnieuws delen we de berichten die wij belangrijk vinden. Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter, Linkedin of Facebook. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -