maandag 23 mei 2016

De adviseurs van de overheid adviseren hervorming van de woningmarkt

Als de hypotheekrenteaftrek versneld wordt afgebouwd dan bevordert dat het functioneren van de woningmarkt. Dat concluderen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Centraal Planbureau (CPB) in een gezamenlijk onderzoek. Ook zijn er volgens hen voordelen te behalen door ook huurders in de vrije sector huursubsidie te geven. Dat schrijven zij in het rapport 'Kansrijk Woonbeleid'. Het rapport pleit voor hervorming van het Nederlandse woonbeleid. Volgens de onderzoekers kan het grote doelmatigheidswinst opleveren. Na hervormingen zullen mensen gemakkelijker een woning kunnen vinden die beter aansluit bij hun voorkeuren, zonder dat dit ten koste gaat van de overheidsfinanciën.

Het rapport is te downloaden op de website van het PBL.

Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Woonnieuws is een service van Honk. Als projectontwikkelaar volgen we het nieuws over woningbouw en de woningmarkt nauwgezet. Via Woonnieuws delen we de berichten die wij belangrijk vinden. Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter, Linkedin of Facebook. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -