woensdag 6 april 2016

Markt voor koopwoningen voor het eerst sinds crisis weer gezond
De markt voor koopwoningen mag zich voor het eerst sinds de crisis weer gezond noemen. Wie nu een huis koopt heeft - gemiddeld genomen - een goede keus. Wie voor een redelijke prijs wil verkopen mag rekenen op een gunstige verkooptijd. De markt krijgt van woningmarktonderzoeker Honk een rapportcijfer 6,3.

In de jaren voor de crisis weren in Nederland ongeveer 190.000 woningen verkocht, in het afgelopen jaar waren het er 180.000. Daarmee is de beweging op de koopwoningmarkt weer bijna hersteld. De gemiddelde prijs die voor een huis betaald wordt benadert nu ook de prijzen van voor de crisis. De prijs die betaald moet worden voor een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis is in één jaar 3,4% gestegen. De inflatie was in deze periode ongeveer nul.

Honk verwacht in de rest van 2016 een daling van het aantal te koop staande woningen. Ook voorziet zij dat woningen duurder worden. Lees het complete bericht van honk op de website www.woningmarktrapport.nl

Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter of Linkedin. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -