maandag 4 april 2016

'Sociale huurwoningen zijn ook op Oostenburgereiland stiefkind'

Het Parool luidde vorige week de noodklok over de sociale huur in Amsterdam en stelde de vraag of wonen in de stad alleen nog voor de rijken is weggelegd. In dat verband ziet zij de nieuwbouw van circa 1250 woningen op Oostenburg als een interessante case-study. Het was aanvankelijk de bedoeling in dit plan te regelen dat ten minste twintig procent van het totale woonvloeroppervlak bestemd wordt voor sociale huurwoningen. Op het laatste moment wil de gemeente dit nu op instigatie van woningcorporatie Stadgenoot aanpassen naar veertien procent sociale huurwoningen en zes procent middeldure huurwoningen.De corporatie is zelf eigenaar van de grond maar houdt zich niet aan het streefcijfer van 35% sociaal, dat in Amsterdam geldt.
Lees het complete bericht bij de bron

Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Woonnieuws is een service van Honk. Als projectontwikkelaar volgen we het nieuws over woningbouw en de woningmarkt nauwgezet. Via Woonnieuws delen we de berichten die wij belangrijk vinden. Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter, Linkedin of Facebook. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -