dinsdag 5 april 2016

Doorstromers op de woningmarkt jonger dan afgelopen jaren

Volgens De Hypotheekshop overheerst optimisme op de hypotheekmarkt en verjongt met name de groep doorstromers. Sinds begin vorig jaar is met name een jongere groep tussen de 30 en 35 jaar zich op de markt gaan begeven. Tegelijkertijd melden zich steeds meer 40-plussers voor een hypotheek. “Doordat voor deze groep nog niet de fiscale eis geldt van direct aflossen, zien we daarom een groei van aflossingsvrij in de aanvragen. Daarnaast zien we een gemiddeld hogere overwaarde binnen deze groep. Er zijn meer hypotheken tot 65% van de woningwaarde.” Het aandeel aanvragen voor een niet-NHG-hypotheek neemt toe, aldus de Hypotheekshop: “Was in het eerste kwartaal van 2015 NHG nog goed voor 55% van alle aanvragen, in het afgelopen kwartaal is dit teruggelopen tot 43%.” De rente voor niet-NHG-hypotheken is de laatste maanden sterker gedaald dan de NHG-tarieven. Tweedeling De keten voorziet voor het tweede kwartaal een tweedeling op de markt. Lagere inkomens en 55-plussers gaan het moeilijk krijgen, denkt De Hypotheekshop volgens de website AMWeb.
Lees het complete bericht bij de bron

Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Woonnieuws is een service van Honk. Als projectontwikkelaar volgen we het nieuws over woningbouw en de woningmarkt nauwgezet. Via Woonnieuws delen we de berichten die wij belangrijk vinden. Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter, Linkedin of Facebook. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -