zondag 3 april 2016

De deelname aan de Open Huizendag neemt met 20% af
Aan de Open Huizen Dag van de NVM wordt steeds minder deelgenomen. Vorig jaar in het voorjaar waren er 46.000 woningen die hun deuren openden. Afgelopen zaterdag waren het er 37.000, een daling van 20%. De makelaars geven als verklaring voor de afname dat woningen weer makkelijker verkopen. De noodzaak om deel te nemen is dan logischerwijs minder.

Maar als de interesse bij woningkopers stijgt, zou voor de hand liggen dat het aantal bezichtigingen ook stijgt. Ook dat aantal is echter flink afgenomen. Vorig jaar schatte de NVM 150.000 bezichtigingen. Nu denkt ze dat er 135.000 bezoeken zijn gebracht, een daling van 10%.

Een verklaring zou kunnen zijn dat tijdens een Open Huizen Dag vooral minder courante woningen worden aangeboden die al langer te koop staan. Helaas is dat op Funda niet te traceren, omdat de makelaars naar schatting duizenden woningen in de aanloop naar de Open Huizen Dag kort uit de verkoop halen en als nieuw aanbod weer aanbieden. Zo is niet te zien hoe lang huizen werkelijk te koop staan.

De NVM is onverminderd tevreden over het succes van de dag. Zij stelt ondanks de dalende trend in haar persbericht dat de belangstelling onverminderd hoog is.

Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter of Linkedin. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -