dinsdag 22 maart 2016

Vooral middelgrote winkelgebieden kennen een toenemende leegstand
Er komen minder winkelplannen nieuwe op de markt en er verdwijnen jaarlijks winkelmeters uit de markt. Dit kan echter de stijgende winkelleegstand niet stoppen, denkt Bureau Stedelijke Planning. In haar kwartaalanalyse voorziet zij een verdere toename. Oorzaken zijn de toenemende online verkopen en de kwakkelende economie. Door grote aantal faillissementen komen locaties vrij op mindere locaties die niet snel weer opgevuld worden.

Het adviesbureau ziet ook lichtpunten: in steden met meer dan 100.000 inwoners nam de winkelleegstand in 2015 af. Ook buurtwinkelcentra kenden in 2015 een afname van de leegstand. In de middelgrote winkelgebieden meet de leegstand wel verder toe.

Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Woonnieuws is een service van Honk. Als projectontwikkelaar volgen we het nieuws over woningbouw en de woningmarkt nauwgezet. Via Woonnieuws delen we de berichten die wij belangrijk vinden. Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter, Linkedin of Facebook. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -