maandag 14 maart 2016

De VNG vindt de nieuwe Omgevingswet een puzzel met ontbrekende stukjes


De Tweede Kamer voorziet grote problemen bij de implementatie van de Omgevingswet. Dat schrijft de website Binnenlands Bestuur. Aanleiding voor de motie is een brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), waarin zij stelt dat nog te veel onduidelijk is. De Omgevingswet is op dit moment een puzzel met ontbrekende stukjes, stelt de VNG. Ook andere organisaties zijn kritisch.

Kamerlid Liesbeth van Tongeren wijst op grote projectontwikkelaars en andere private partijen die de mazen in de wet benutten. ‘Hebben gemeenten voldoende expertise en informatie in huis om adequaat te kunnen reageren en eventueel te procederen? Dat kost menskracht en geld.’

Het bericht van Binnenlands Bestuur leest u hier.


Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Woonnieuws is een service van Honk. Als projectontwikkelaar volgen we het nieuws over woningbouw en de woningmarkt nauwgezet. Via Woonnieuws delen we de berichten die wij belangrijk vinden. Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter, Linkedin of Facebook. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -