zondag 6 maart 2016

130 kilometer per uur geeft 20 maanden minder levensverwachting aan omwonenden

De Kamer is verontrust over de luchtvervuiling door de snelheidsverhoging naar 130 kilometer per uur, nu uit niet eerder gepubliceerde cijfers blijkt dat de kans dat normen worden overschreden 81 procent is. Het CDA noemt die cijfers 'opzienbarend' en vindt het 'zeer kwalijk dat de minister geen oog heeft voor omwonenden'. Volgens Milieudefensie is het verlies aan levensverwachting ongeveer 20 maanden.   Het gemiddelde verlies aan levensverwachting voor omwonenden van de A27 ligt op ongeveer 20 maanden Anne Knol Milieudefensie Van alle trajecten waarop nu 130 kilometer per uur gereden mag worden lopen de omwonenden van de A27 bij Breda de grootste risico's, blijkt uit niet eerder gepubliceerde gegevens. De A2 bij het Limburgse Urmond staat op een tweede plek als het gaat om luchtverontreiniging en de derde plaats gaat naar de A58 bij het Brabantse knooppunt Galder. Lees het complete artikel bij de bron.

Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Woonnieuws is een service van Honk. Als projectontwikkelaar volgen we het nieuws over woningbouw en de woningmarkt nauwgezet. Via Woonnieuws delen we de berichten die wij belangrijk vinden. Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter, Linkedin of Facebook. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -