vrijdag 26 februari 2016

Is het wel zo gepast om 'scheefwoners' als profiteurs weg te zetten?

Het wordt tijd om het beeld van de scheefwoner bij te stellen, meent Peter Hendriks op Follow The Money. Niet alleen blijkt het arbitrair vanaf welk inkomen een sociale huurder scheefwoner is, ook blijkt in de praktijk dat het inkomen slechts één van de factoren is die de budgettaire ruimte van een gezin bepaalt. Hendriks vraagt zich zelfs af of de scheefwoner als profiteur wel zo'n veel voorkomend fenomeen is "Het zijn deels gezinnen die heel erg hun best moeten doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Een koopwoning is meestal een niet te realiseren droom." Lees het complete artikel bij de bron.

Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Woonnieuws is een service van Honk. Als projectontwikkelaar volgen we het nieuws over woningbouw en de woningmarkt nauwgezet. Via Woonnieuws delen we de berichten die wij belangrijk vinden. Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter, Linkedin of Facebook. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -