maandag 22 februari 2016

Amsterdam en Utrecht vinden bonus voor studio-verhuurders ongewenst

Het kabinetsplan om de huurprijs van studio's in Amsterdam en Utrecht niet te begrenzen, stuit op grote scepsis in die steden. Volgens minister Blok zijn huren van rond de 900 euro nodig om de bouw van mini-appartementen te bevorderen. De verantwoordelijke wethouders zien het probleem niet dat VVD-minister Blok denkt op te lossen, meldt de Volkskrant. Wethouder Jansen (Utrecht): 'Kleine appartementjes zijn er genoeg. Dat hoeft niet gestimuleerd. Integendeel: wij hebben nu al 7000 van die mini-appartementjes in de pijplijn, gewoon op het huidige huurprijsniveau. Beleggers staan in de rij. Als je de huur verhoogt, ben je gewoon de verhuurder aan het spekken.' Lees het complete artikel bij de bron.

Het actuele woonnieuws:


Meer nieuws? Automatisch op de hoogte blijven?

Woonnieuws is een service van Honk. Als projectontwikkelaar volgen we het nieuws over woningbouw en de woningmarkt nauwgezet. Via Woonnieuws delen we de berichten die wij belangrijk vinden. Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Woonnieuws.

Het nieuws op Woonnieuws volgen op social media? Klik dan op de iconen van Twitter, Linkedin of Facebook. Of kies voor de RSS-feed.

Zoeken in ruim 5.000 artikelen op Woonnieuws:Woonnieuws
Woonnieuws is een service van Honk.
© Honk 2011 -