25 oktober 2017

Rutte III krijgt weer een ouderwets woonministerie

Vice premier Kajsa Ollongren krijgt de Omgevingswet en de Nationale Omgevingsvisie onder haar hoede binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat blijkt uit de portefeuilleverdeling die in Rutte III is overeengekomen. Beide dossiers zaten in het vorige kabinet nog bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Omdat Binnenlandse Zaken ook het dossier wonen aanstuurt komen de oude beleidsterrein Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting weer samen op één departement.

Daarmee wordt de situatie hersteld die sinds de tweede wereldoorlog bestond maar door het eerste kabinet Rutte in 2010 werd beëindigd. Volkshuisvesting kwam bij Binnenlandse Zaken en Ruimtelijke Ordening werd tot een zaak van de provincies bestempeld. Het verdween daarmee vrijwel op rijksniveau. In het Regeerakkoord was reeds vastgelegd dat het Rijk haar regisserende rol op het gebied van ruimtelijke inrichting weer ging terugpakken.


Ontvang Woonnieuws in uw mailbox!

Woonnieuws verzamelt het belangrijkste nieuws voor woonprofessionals. Twee keer per week sturen we een gratis nieuwsbrief met de laatste berichten. Ook op de hoogte blijven? Meld u aan met dit formulier.

Aanhef

Klik hier voor een gratis update van het Woonnieuws in uw mailbox.


Foto:

Woonnieuws.nl selecteert het nieuws over de Nederlandse woningmarkt.
Een gratis service voor (bestaande en toekomstige) relaties van Honk. Honk ontwikkelt wonen.
© 2017 - - Honk