5 maart 2015

Lichtpuntje kantorenmarkt: de leegstand nam niet zo snel toe als in andere jaren
De Nederlandse kantorenmarkt werd in 2014 opnieuw geconfronteerd met een afnemende vraag van bedrijven naar kantoorruimte. Ook nam het aanbod van leegstaande en nog te verhuren gebouwen toe. Dat blijkt uit cijfers van NVM Business over de kantorenmarkt in ons land. Er staan ook een aantal positieve signalen tegenover, meldt de NVM. Zo is de toename van de leegstand minder groot dan in voorgaande jaren. Ook opvallend was dat er voor het eerst in jaren een einde kwam aan de daling van de huurprijzen. 

Door het toegenomen aanbod stond eind 2014 circa 17,5% van de kantorenvoorraad in ons land te huur of te koop. Een jaar eerder was dat 16,7%. Overigens had het aanbod in ons land nog hoger kunnen zijn, als in 2014 niet circa 570.000 m² aan de voorraad was onttrokken door middel van sloop en herbestemming. Nog nooit eerder werden in een jaar zo veel kantoren uit de markt gehaald.

Ontvang Woonnieuws in uw mailbox!

Woonnieuws verzamelt het belangrijkste nieuws voor woonprofessionals. Twee keer per week sturen we een gratis nieuwsbrief met de laatste berichten. Ook op de hoogte blijven? Meld u aan met dit formulier.

Aanhef

Klik hier voor een gratis update van het Woonnieuws in uw mailbox.


Foto:

Woonnieuws.nl selecteert het nieuws over de Nederlandse woningmarkt.
Een gratis service voor (bestaande en toekomstige) relaties van Honk. Honk ontwikkelt wonen.
© 2017 - - Honk